BETERBOOMPJE BIJ SOIA

FAQ

Veelgestelde vragen

Regulier Festival

Fluff Disco

Waar vindt Fluff Disco Festival plaats?

Fluff Disco Festival vindt plaats bij SOIA (Strand Oog In Al). Voor specifieke navigatieadressen en hoe er te komen, zie de pagina “vervoer”.

Wanneer vindt Fluff Disco Festival plaats?

Fluff Disco Festival vindt plaats op zaterdag 28 mei 2022. Het festival is geopend van 12.00 - 23.00 uur.

Tot hoe laat is de entree van Fluff Disco Festival geopend?

De entree van Fluff Disco Festival is van 12.00 tot 20.00 uur geopend. Daarna is de ingang gesloten en kun je niet meer naar binnen.

Mag ik tussendoor Fluff Disco Festival verlaten en later weer terugkomen?

Nee, helaas is dit niet mogelijk, na het verlaten van Fluff Disco Festival kan je alleen nog naar binnen op vertoon van een nieuw, nog niet gescand ticket.

Vanaf welke leeftijd mag ik Fluff Disco Festival bezoeken?

Om Fluff Disco Festival te mogen bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Daarnaast kan er om je legitimatie gevraagd worden. Als je die niet kan tonen, kan je het festival helaas niet bezoeken.

Betaal ik op Fluff Disco Festival met munten?

Nee, tijdens Fluff Disco Festival wordt er niet gewerkt met munten maar met een systeem waarbij je direct bij je bestelling aan de bar of foodtruck betaald. Betalen doe je doormiddel van je pinpas. Contant betalen is helaas niet mogelijk.

Kan ik op Fluff Disco Festival met pin en/of contant betalen?

Tijdens Fluff Disco Festival kan er enkel per pin betaald worden, betalen met cash geld is niet mogelijk.

Zijn er lockers op Fluff Disco Festival?

Ja, op Fluff Disco Festival zijn lockers te huur. Hier kan je bijvoorbeeld kleding en andere waardevolle spullen die je tijdens het festival niet constant bij je wil dragen in bewaren. De lockers zijn oneindig vaak te openen en sluiten. Je kan zowel van tevoren online, als tijdens het festival aan de lockerbalie, een locker huren. We adviseren je van tevoren, online een locker te huren, dan hoef je op het festival niet te wachten en in de rij te staan. Het gebruik van een locker is op eigen risico.

Coronatoegangsbewijs

Voor Fluff Disco 2022 moet je in het bezit zijn van een geldig coronatoegangsbewijs, voor het coronatoegangsbewijs zal er worden gewerkt met de CoronaCheck-app.

Met de CoronaCheck-app kun je een coronabewijs maken. Dit is een QR-code op basis van een test, herstel of vaccinatie.

Er zijn drie manieren om dit toegangsbewijs te ontvangen:

 • Door volledig gevaccineerd te zijn. Met een vaccin dat door het Europees Medicijn Agentschap (EMA) is goedgekeurd (EMA.NL).
 • Door een recente negatieve test (van minder dan 24 uur voor het evenement via Testen Voor Toegang). Maak hiervoor een afspraak via testenvoortoegang.org. LET OP: een test via de GGD is dus GEEN geldig toegangsbewijs!
 • Door een herstelbewijs aan te maken. Een herstelbewijs aanmaken kan alleen op basis van een positieve PCR-test die is afgenomen bij de GGD. In Nederland is zowel een PCR-test als een antigeentest geldig, mits ze zijn afgenomen door de GGD. De CoronaCheck-app zoekt zelf in het systeem van de GGD naar een mogelijke positieve test. De test moet minstens 11 dagen oud zijn om te garanderen dat iemand niet meer besmettelijk is. En mag daarnaast maximaal 180 dagen oud zijn omdat uit onderzoek is gebleken dat daarna de bescherming tegen corona afneemt.

Je maakt het coronatoegangsbewijs als volgt aan:

 1. Download de CoronaCheckApp via de Apple App Store of de Google Play Store.
 2. Vul in de CoronaCheck-app de ophaalcode in die je bij je negatieve testuitslag hebt gekregen. Of haal je gegevens op met DigiD.
 3. De app maakt van jouw gegevens een bewijs, in de vorm van een QR-code.
 4. Laat de QR-code scannen aan de deur van de locatie waar je naar binnen wil. Neem je identiteitsbewijs en toegangskaartje ook mee.

Voor al je vragen omtrent je corona toegangsbewijs kan je bij Testen Voor Toegang terecht. Kijk hiervoor op www.testenvoortoegang.org of bel 088-7770809

Testen voor Toegang

Ga hiervoor naar http://www.testenvoortoegang.org en plan hier je afspraak voor een coronatest bij één van de aangesloten testlocaties. Zorg ervoor dat je binnen 40 uur voor het evenement bent getest. Vergeet je legitimatiebewijs en bevestiging van de testafspraak niet mee te nemen! Nadat je bent getest ontvang je binnen een uur de uitslag. Een negatieve uitslag is nodig om een coronatoegangsbewijs te kunnen maken.

Nog vragen? Alle informatie  over testen en veel gestelde vragen vind je op www.testenvoortoegang.org

Neem het volgende mee naar Fluff Disco Festival:

Vergeet niet het volgende mee te nemen:

 1. Toegangsbewijs uitgeprint of op je telefoon.
 2. Telefoon met de CoronaCheck-app geïnstalleerd en jouw vaccinatie of testresultaat ingeladen.
 3. Geldig identiteitsbewijs, het is verplicht om die te tonen bij de ingang ter controle van de CoronaCheck-app.

Belangrijk

 • Volg alle aanwijzingen van onze medewerkers en de signing altijd op.
 • Zorg dat je voor de ingang 1,5 meter afstand houdt, lukt dit niet, dan is het verplicht een mondkapje te dragen.
 • Fluff Disco Festival werkt niet met tijdsloten, je kan dus zelf bepalen wanneer je naar het festival wil komen. De ingang sluit wel zoals altijd om 20:00 uur, daarna is het niet meer mogelijk het festival te betreden.

Heb je vragen omtrent het testen bel dan naar 088-7770809. Heb je vragen over de CoronaCheckApp bel dan naar 0800-1421.

Waar koop ik mijn tickets voor Fluff Disco Festival?

Tickets zijn te koop via de website van Fluff Disco Festival en onze ticketpartner Eventix. We adviseren om alleen tickets te kopen via de officiële voorverkoop adressen en TicketSwap. Alleen hiervan kan de organisatie garanderen dat ze geldig zijn en dat er service verleend kan worden.

Wat als Fluff Disco Festival uitverkocht is?

Wanneer Fluff Disco Festival is uitverkocht, raden we je aan om alleen tickets via TicketSwap te kopen. Ticketswap is een officiële ticket partner. De organisatie raadt het af om tickets te kopen van derden, de organisatie kan namelijk geen garantie bieden op de geldigheid van deze tickets. Alleen van tickets die gekocht zijn via de officiële voorverkoop adressen en TicketSwap kan de organisatie garanderen dat ze geldig zijn en dat er service verleend kan worden.

Kan mijn ticket op mijn telefoon gescand worden?

Ja graag zelfs, zet hiervoor alleen wel de helderheid van het scherm op 100% en houd je telefoon paraat.

Ik ben mijn ticket voor Fluff Disco Festival kwijt, wat nu?

Kan gebeuren natuurlijk, kijk eerst even goed in de inbox en/of spambox van je mail. Kan je hem echt niet vinden, zoek dan je ordernummer dat vermeld staat op de afschrijving van je betaling. Met het ordernummer kan je HIER je tickets bij Eventix terugvinden!

Wij hebben een groepsticket voor Fluff Disco Festival gekocht, kan ik apart van de rest naar binnen?

Ja, een groepstickets bestaat uit vier losse bladzijdes, elke bladzijde staat voor één ticket en kan apart van de rest gescand worden.

Hoe werkt het als je online een locker hebt gekocht?

Wanneer je online, in onze ticketshop een locker hebt gehuurd krijg je op de dag voor het festival, voor 19.00 uur een mail met daarin je locker nummer en de pincode van de locker. Je hoeft dan op het festival dus niet meer langs de lockerbalie, je kan direct jouw locker opzoeken en gebruiken. Heb je geen locker nummer en code ontvangen neem dan contact op met Lockerbox via tickets@lockerbox.nl of meld je op het festival bij de servicebalie van Lockerbox met je aankoopbewijs.

Hoe werkt het als ik online een parkeerticket hebt gekocht?

Wanneer je online een parkeerticket hebt gekocht laat je deze zien aan de medewerker bij de parkeerplaats, dit kan zowel uitgeprint als op je telefoon. Wanneer je ticket gescand en geldig is, mag je de parkeerplaats oprijden en je auto parkeren.

Hoe werkt het als je online een bus ticket hebt gekocht?

Wanneer je online een bus ticket hebt gekocht laat je deze zien bij de bus, dit kan zowel uitgeprint als op je telefoon. Wanneer je ticket gescand en geldig is, ontvang je een hard copy bus ticket. Met dit ticket mag je de bus in.

Moet ik mijn bus ticket bewaren voor de terugweg?

Ja, je hardcopy ticket moet je ook op de terugweg laten zien, alleen op vertoon van je hardcopy ticket mag je de bus weer in. Mocht je deze kwijt zijn geraakt kan je bij de bus een enkeltje kopen voor 5,-. LET OP: Er kan bij de bus alleen per pin betaald worden!

Ik ben iets kwijtgeraakt op Fluff Disco Festival dat ik graag terug wil, wat nu?

Alle gevonden voorwerpen worden na het festival verzameld en uiterlijk maandagmiddag na afloop van het festival op Facebook gepost (in het evenement). Als het kwijt geraakte item erbij zit kan je dit ophalen op het kantoor van Elevation Events, Leidseweg 125, 3533HC Utrecht. Voor vragen kun je contact opnemen via office@elevation-events.com.

Ik heb iets in mijn locker laten liggen, wat nu?

Spullen die in de lockers zijn blijven liggen worden door het bedrijf achter de lockers (Lockerbox) meegenomen. Ben je iets vergeten? Vul dan het “lost & found” formulier in op de website van Lockerbox. Zij zullen dan contact met je opnemen.

Hoe zit het met de toegankelijkheid op Fluff Disco Festival?

De organisatie doet zijn uiterste best om te zorgen dat Fluff Disco Festival voor iedereen te bezoeken is. Over het gehele terrein lopen verharde paden en zijn rijplaten en houtenvloeren neergelegd. Echter zijn niet alle overgangen naad- en drempelloos. Daarnaast bestaat een groot deel van het festival uit onverharde ondergronden die, mede afhankelijk van het weer, niet altijd voor iedereen even goed toegankelijk zijn. Echter zijn de meeste podia en voorzieningen over het algemeen goed te bereiken. Daarnaast zijn er speciale voorzieningen, zoals een verbrede ingang en een invalide toilet, beschikbaar. Twijfel je toch of het in jouw specifieke geval mogelijk is om op Fluff Disco Festival mee te feesten, stuur dan een mailtje naar info@elevation-events.com, dan kijken we samen hoe we het mogelijk kunnen maken.

Ik ben op dit moment minder mobiel, kan ik Fluff Disco Festival toch bezoeken?

Dit hangt af van hoeveel minder mobiel je bent. De organisatie doet zijn uiterst best om te zorgen dat Fluff Disco Festival voor iedereen te bezoeken is. Over het gehele terrein lopen verharde paden en zijn rijplaten en houtenvloeren neergelegd. Echter zijn niet alle overgangen naad- en drempelloos. Daarnaast bestaat een groot deel van het festival uit onverharde ondergronden die, mede afhankelijk van het weer, niet altijd voor iedereen even goed toegankelijk zijn. Echter zijn de meeste podia en voorzieningen over het algemeen goed te bereiken. Daarnaast zijn er speciale voorzieningen, zoals een verbrede ingang en een invalide toilet, beschikbaar. Twijfel je toch of het in jouw specifieke geval mogelijk is om op Fluff Disco Festival mee te feesten, stuur dan een mailtje naar info@elevation-events.com, dan kijken we samen hoe we het mogelijk kunnen maken.

Is er EHBO op Fluff Disco Festival aanwezig?

Ja, op Fluff Disco Festival is een volledige ingerichte EHBO voorziening aanwezig. Hier zijn medische specialisten aanwezig die normaal gesproken in de ziekenhuizen werken. De aanwezige voorzieningen zijn grotendeels hetzelfde als die op een spoedeisende hulp aanwezig zijn. Mocht er dus iets gebeuren ben je in goede handen. Tevens hebben ze op de EHBO post de nodige medicijnen en basis benodigdheden zoals paracetamol en pleisters.

Is er een mogelijkheid om ergens op Fluff Disco Festival te kolven?

Ja, op Fluff Disco Festival kan je voor het kolven, over het algemeen, even tijdelijk gebruik maken van één van de ruimtes bij de EHBO. Je kan je hiervoor gewoon melden bij de EHBO, je hoeft dit niet van tevoren aan te geven. Mocht het onverhoopt erg druk zijn bij de EHBO kan het zijn dat je even moet wachten of dat je een alternatieve plek aangewezen krijgt. Bij de EHBO is tevens een koelkast aanwezig waar producten tijdelijk bewaard kunnen worden.

Ik gebruik medicijnen of iets anders voor medische doeleinden, kan ik dit meebrengen naar Fluff Disco Festival?

Ja, dit is mogelijk, zorg dan wel dat je in het bezit bent van een doktersverklaring en/of een medicijnenpaspoort en dat je deze bij de ingang kunt tonen. Daarnaast is het belangrijk dat het duidelijk is welke medicijnen je bij je draagt. Meld dat je medicijnen bij je hebt bij de visitatie, dan wordt er samen met een medisch specialist gekeken of de medicijnen mee naar binnen mogen. Heb je iets voor medische doeleinden dat gekoeld moet blijven of dusdanig is dat je dit niet bij je kan dragen of in een locker kan bewaren, dan is het over het algemeen mogelijk om dit bij de EHBO, eventueel in een koeling, in bewaring achter te laten. Meld dit dan wel van tevoren aan via info@elevation-events.com. Geef ook dit, voordat de visitatie begint, aan bij de beveiliging. Dan wordt er samen met de medisch specialist gekeken of het mee naar binnen mag.

Ik heb een speciaal dieet, kan ik daarom zelf eten meenemen naar Fluff Disco Festival?

Alleen in zeer uitzonderlijke gevallen is dit mogelijk. Dit moet dan wel gaan om een dieet om medische redenen en je moet hiervoor in het bezit zijn van een doktersverklaring. Tevens moet er duidelijk zijn, dat voedsel passend binnen het dieet niet op het festival verkrijgbaar is. Twijfel je, neem dan contact op met info@elevation-events.com.

Ik heb psychische problemen of zit je niet zo lekker in je vel, is het verstandig om naar Fluff Disco Festival te komen?

Dit is een afweging en een keuze die je zelf moet maken. Wat ons betreft ben je meer dan welkom. Houd er wel rekening mee dat Fluff Disco Festival een drukbezocht festival is met veel bezoekers en de bijbehorende drukte. Heb je even wat rust nodig? Dan zijn er meestal wel voldoende plekken om je even terug te trekken en te relaxen. Praat in ieder geval met mensen uit je omgeving als je twijfelt of je Fluff Disco Festival moet bezoeken. Dan kom je vast tot de juiste conclusie.

Ik ben zwanger, is het verstandig om naar Fluff Disco Festival te komen?

Indien je zwanger bent is het je eigen verantwoordelijkheid en afweging of je Fluff Disco Festival wil bezoeken. Uit onderzoeken is bekend dat alcohol en hard geluid schadelijk kunnen zijn voor ongeboren kinderen. Overleg eventueel met je huisarts of verloskundige wat verstandig is.

Ik heb een hulphond, kan ik hiermee Fluff Disco Festival bezoeken?

Ja, een hulphond, of vergelijkbaar, is als enige dier toegestaan op Fluff Disco Festival. Echter raden wij het bezoeken van het festival met een hulphond of vergelijkbaar sterk af. Mocht je dit toch overwegen of hier vragen over hebben, neem dan contact op met info@elevation-events.com.

Kan er ook gegeten worden op Fluff Disco Festival?

Ja, op Fluff Disco Festival zijn er voldoende en diverse foodtrucks aanwezig van waaruit diverse keukens worden geserveerd.

Welke foodtrucks staan er allemaal op Fluff Disco Festival?

We willen niet alles verklappen maar op Fluff Disco Festival kan je o.a. kiezen uit: patat, snacks, pizza, hamburgers, wraps, loempia’s, tosti’s, fruit, zoetigheid, etc.

Zijn er ook vegetarisch en veganistische opties op Fluff Disco Festival?

Ja, op Fluff Disco Festival moet elke foodtruck minimaal één vegetarisch item aanbieden. Op die manier hopen we ook jullie als bezoekers te stimuleren om een bewuste keuze te maken. Ook zijn er enkele veganistische opties verkrijgbaar.

Zijn er ook glutenvrije opties op Fluff Disco Festival?

Ja, bij het samenstelen van de foodtrucks voor Fluff Disco Festival wordt er rekening mee gehouden dat er ook glutenvrije opties worden aangeboden. Er zijn dus meerdere foodtrucks die een glutenvrije optie aanbieden.

Zijn er sigaretten verkrijgbaar op Fluff Disco Festival?

Nee, sigaretten zijn op Fluff Disco Festival helaas niet te verkrijgen.

Zijn er oordoppen verkrijgbaar op Fluff Disco Festival?

Ja, tijdens Fluff Disco Festival, zijn er oordoppen verkrijgbaar bij alle barren.

Er wordt op Fluff Disco Festival met Hardcups gewerkt wordt, hoe werkt dat?

Op Fluff Disco Festival worden alle drankjes uit herbruikbare bekers geschonken of in petflesjes meegegeven. Hoe werkt het? Betaal 0,5 munt voor je eerste beker of petflesje. Is je beker of flesje leeg, lever deze dan in bij de bar als je een nieuw drankje haalt, dan wordt je beker of petflesje gratis omgeruild voor een nieuwe beker of petflesje. Ben je de beker zat? Dan kan je deze bij de barren tijdelijk inruilen voor een bekermunt. Wil je weer een nieuw drankje, dan ruil je je bekermunt weer in voor een beker of petflesje en hoef je dus niet opnieuw te betalen.

Waarom wordt er gewerkt met hardcups?

Uit meerdere onderzoeken blijkt dat het gebruik van hardcups significant bijdraagt aan een duurzaam festival. Het gebruik van hardcups bespaart op jaarbasis, alleen voor onze organisatie, al meer dan twee miljoen wegwerp bekers/flesjes.

Mag ik mijn beker houden?

Ja, dat mag, maar een beker wordt pas duurzaam als we hem ook bij volgende festival weer kunnen gebruiken. Ga je weg? Lever je beker dan in aan de bar. Met de bekermunt die je daar voor terugkrijgt kan je mooie prijzen winnen!

Ik heb een bekermunt, wat kan ik hiermee?

Met de bekermunt kan je leuke prijzen winnen. De maandag, na afloop van het festival, plaatsen we in het Facebook event de nummers van de bekermunten die hebben gewonnen en weet je of je een prijs hebt gewonnen.

Houdt Fluff Disco Festival het weer in de gaten?

Ja, Fluff Disco Festival houdt nauwlettend de weersvoorspellingen in de gaten. Hierbij worden we geassisteerd door verschillende weerkamers. We brengen jullie tijdig op de hoogte en adviseren jullie wat te doen, mocht het weer invloed kunnen gaan hebben op de veiligheid en of het verloop van het festival.

Mocht het gaan regenen tijdens Fluff Disco Festival, kan ik dan droog staan?

Op Fluff Disco Festival zijn er overdekte plekken te vinden. Al deze plekken samen zorgen ervoor dat het grootste deel van de bezoekers droog kan staan bij een regenbui. Echter zal op het drukste moment niet iedereen droog kunnen staan. Daarom raden we je aan om bij kans op regen een regenjasje mee te nemen.

Zijn er poncho’s op Fluff Disco Festival beschikbaar?

Nee, in principe zijn er geen poncho’s beschikbaar en gaan we ervan uit dat iedereen zelf voor een regenjasje zorgt. Dit doen wij o.a. vanuit het oogpunt van duurzaamheid.

Wat voor schoenen kan ik het beste aantrekken naar Fluff Disco Festival?

Dit is natuurlijk vooral afhankelijk van het weer. We raden je in ieder geval aan om comfortabele schoenen aan te trekken waar je lekker op kan dansen. Hakken, slippers en blote voeten raden we af, omdat de ondergrond op Fluff Disco Festival niet overal even egaal is en uit meerdere type ondergronden bestaat, zoals: gras, asfalt en houten vloeren. Niet alles sluit daardoor naadloos en drempelloos op elkaar aan. Bij veel regen doen we ons best om zo veel mogelijk van de ondergrond te voorzien van vloeren. Toch is het dan verstandig om beter schoeisel of laarsjes aan te trekken.

Welk kleding advies geven jullie voor Fluff Disco Festival?

Het advies is om kleding aan te doen waar je je lekker in voelt en die passen bij de weersomstandigheden. Hou er in ieder geval rekening mee dat:

 • Het ’s avonds af kan koelen, neem dus wat warms mee voor de avond.
 • Wanneer er kans is op een regenbui je een jasje bij je hebt.
 • Wanneer de zon volop schijn het lekker is om een zonnebril, hoedje of petje mee te nemen.
 • Wanneer het nat weer is, goed waterdicht schoeisel extra comfort kan geven.

Mag ik zonnebrand meenemen naar Fluff Disco Festival?

Ja, het meenemen van zonnebrand naar Fluff Disco Festival is toegestaan mits smeerbaar en mits de verpakking een inhoudsmaat heeft van minder dan 100ml. Ieder vorm van zonnebrandspray/spuitbus is niet toegestaan.

Mag ik een waterpistool meenemen naar Fluff Disco Festival?

Nee, in principe niet, alleen wanneer de temperatuur naar verwachting boven de 28 graden uit zal stijgen, mogen kleine waterpistolen met een maximale lengte van 15cm mee naar binnen.

Is er gratis drinkwater verkrijgbaar op Fluff Disco Festival?

Ja, gratis drinkwater is verkrijgbaar bij de toiletten. Aan de bar kun je, tegen betaling, ook drinkwater krijgen.

Zijn er huisregels van toepassing tijdens Fluff Disco Festival?

Ja, om Fluff Disco Festival zo gezellig mogelijk te maken hebben we een aantal huisregels opgesteld. Hieronder worden de meest voor de hand liggende vragen over deze huisregels beknopt beantwoord. De verkorte huisregels zijn HIER terug te vinden. Wil je de volledig huisregels terug lezen? Deze zijn te vinden in de algemene voorwaarden en zijn HIER terug te vinden.

Wat mag ik wel en niet meenemen naar Fluff Disco Festival?

Om Fluff Disco Festival veilig en gezellig te houden zijn een aantal zaken niet toegestaan, dit gaat o.a. om glaswerk, plastic flessen, waterzakken, blik, vuurwerk, lachgaspatronen, spuitbussen, drones, paraplu’s, selfiesticks en andere, naar het oordeel van het personeel, hinderlijke of gevaarlijke voorwerpen evenals, drugs, (vuur)wapens en/of andere gevaarlijke voorwerpen of stoffen, dan wel etenswaren, (alcoholhoudende) dranken en/of (huis)dieren. (Met uitzondering van hulphonden of vergelijkbaar). Wanneer er verboden items bij je worden gevonden, word je de toegang tot het terrein ontzegd en wordt de politie op de hoogte gebracht.

Mag ik een tas meenemen naar Fluff Disco Festival?

Ja, kleine tassen zijn toegestaan, echter wordt het aangeraden om alleen essentiële spullen mee naar het festival te nemen. Grote tassen meenemen wordt sterk afgeraden, daarbij hebben de lockers een beperkte afmeting en kan een grote koffer/tas niet opgeborgen worden.

Mag ik mijn fototoestel of filmcamera meenemen naar Fluff Disco Festival?

Dit hangt af van het fototoestel of de filmcamera, kleine, niet professionele toestellen en telefoons zijn toegestaan, mits de opnames alleen voor eigen gebruik zijn, het openbaar maken van beelden is verboden. Professionele foto- en filmapparatuur mag alleen mee naar binnen als je in het bezit bent van persaccreditatie.

Is drugs toegestaan op Fluff Disco Festival?

Nee, net als in de rest van Nederland zijn drugs op Fluff Disco Festival niet toegestaan. Ook drugs die in Nederland worden gedoogd zijn op Fluff Disco Festival verboden. Fluff Disco Festival hanteert een zero tolerance beleid op het gebied van drugs. Bij het constateren van drugs zal de toegang tot het terrein je worden ontzegd/zal je van het terrein worden verwijderd en zal de politie op de hoogte worden gebracht.

Zijn er kledingvoorschriften tijdens Fluff Disco Festival?

Nee, tijdens Fluff Disco Festival zijn er geen specifieke kledingvoorschriften maar dien je er wel verzorgd uit te zien. Het dragen van een voetbalshirt en/of discriminerende en/of anderszins aanstootgevende kleding, evenals gezichtsbedekende kleding, is in ieder geval niet toegestaan.

Ik wil graag reclame maken of iets verkopen op of rond Fluff Disco Festival, kan dit?

Nee, zonder schriftelijk toestemming is het verboden voor derden om op of rond Fluff Disco Festival te flyeren/reclame te maken en/of goederen/diensten, zoals lachgas en/of etenswaren te verkopen.

Is roken toegestaan op Fluff Disco Festival?

Ja, roken is toegestaan op Fluff Disco Festival maar alleen op locaties die niet overdekt zijn. Hou bij het roken buiten de overdekte locaties rekening met je mede bezoekers en deponeer sigarettenpeuken altijd in een afvalbak.

Kan ik mijn E-sigaret en bijbehorende vloeistoffen meebrengen naar Fluff Disco Festival?

Ja, je mag één E-sigaret meenemen naar Fluff Disco Festival. De bijbehorende vloeistof mag alleen mee naar binnen wanneer de verpakking nieuw en nog geseald is (maximaal één per bezoeker). Het roken van een E-sigaret is, net als de gewone sigaret, alleen toegestaan op locaties die niet overdekt zijn.

Mag ik mijn huisdier meenemen naar Fluff Disco Festival?

Nee, huisdieren zijn op Fluff Disco Festival niet toegestaan. (Met uitzondering van hulphonden of vergelijkbaar)

Vanaf welke leeftijd mag ik Fluff Disco Festival bezoeken?

Om Fluff Disco Festival te mogen bezoeken moet je minimaal 18 jaar oud zijn. Daarnaast kan er om je legitimatie gevraagd worden. Als je die niet kan tonen, kan je het festival helaas niet bezoeken.

Hoe werkt de toegangscontrole op Fluff Disco Festival?

Bij het betreden van Fluff Disco Festival zal je gevraagd worden om mee te werken aan een vrijwillige visitatie van jezelf en de spullen die je bij je hebt. Je hebt altijd de mogelijkheid om iemand van je eigen geslacht te kiezen voor de visitatie. Ga hiervoor dan wel in de juiste rij staan. Wanneer je liever niet gevisiteerd wil worden kunnen we je helaas niet toelaten tot het festivalterrein.

Mag ik zonnebrand meenemen naar Fluff Disco Festival?

Ja, het meenemen van zonnebrand naar Fluff Disco Festival is toegestaan mits smeerbaar en mits de verpakking een inhoudsmaat heeft van minder dan 100ml. Ieder vorm van zonnebrandspray/spuitbus is niet toegestaan.

Mag ik een waterpistool meenemen naar Fluff Disco Festival?

Nee, in principe niet, alleen wanneer de temperatuur naar verwachting boven de 28 graden uit zal stijgen, mogen kleine waterpistolen met een maximale lengte van 15cm mee naar binnen.

Voor het feesten:

Kijk voordat je naar het festival gaat naar de weersvoorspellingen en kijk voor tips bij het kopje “weer”. Let op dat je geen waardevolle spullen meeneemt en/of in je auto laat liggen en pas op voor zakkenrollers. Volg ten alle tijden de instructies van ons veiligheidspersoneel op. Laat thuisblijvers in het geval van een bijzondere situatie via SMS weten dat je in orde bent.

Seksuele intimidatie:

Seksueel geweld of seksuele intimidatie worden op Fluff Disco Festival op geen enkele wijze getolereerd. Mocht je worden lastiggevallen of je bedreigd voelen: maak hiervan melding bij de organisatie. Dit kan bij alle beveiligings- en EHBO-medewerkers. Zij vangen je op en nemen contact op met een leidinggevende binnen de organisatie die je verder kan helpen. Alle beveiligingsmedewerkers hebben een training gevolgd en weten hoe te handelen. Er is ook vrouwelijke beveiliging aanwezig. Bij de EHBO zijn deskundigen aanwezig die je kunnen opvangen. Je kan ook online een melding doen. Mail dan naar info@elevation-events.com (wordt niet permanent gemonitord). Bij grensoverschrijdend gedrag kun je natuurlijk ook aangifte doen bij de politie. De organisatie kan je hier desgewenst bij assisteren. Uiteraard wordt met alle meldingen vertrouwelijk omgegaan. Op www.centrumsexueelgeweld.nl staat meer algemene info over medisch en psychologisch adviezen en hoe je aangifte kan doen.

Gebruik van alcohol en drugs:

Dat er risico's zijn bij het gebruiken van alcohol en/of drugs is bekend. Maar wees extra alert bij het gebruiken van alcohol en drugs bij temperatuur boven de 20 graden. Alcohol en/of drugs verhogen de lichaamstemperatuur. Dus als je lang danst en te weinig drinkt, neemt het risico op oververhitting toe. Drink voldoende water maar ook weer niet te veel: maximaal 1 á 2 glazen per uur. Drink je in korte tijd te veel dan bestaat het risico op watervergiftiging. Als er iemand komt te overlijden gebeurt dit meestal door oververhitting of een watervergiftiging als gevolg van alcohol en/of drugsgebruik. Dus wees voorzichtig en koel zo nu en dan even af. Let op elkaar en laat elkaar niet in de steek. Test je drugs voordat je naar het festival gaat, dit kan niet op het festival zelf. Kijk voor meer informatie en de gezondheidsrisico's op www.drugsenuitgaan.nl en www.unity.nl

Gehoorbescherming:

Fluff Disco Festival ondersteunt de I Love my Ears campagne omdat we het belangrijk vinden dat je niet alleen nu van goede muziek kunt genieten maar over twintig jaar ook nog. Verzorg je oren daarom goed. Op www.ilovemyears.nl vind je een aantal handige en makkelijke tips over hoe je je oren zo goed mogelijk kunt beschermen terwijl je toch van de muziek geniet. Op Fluff Disco Festival zijn oordoppen bij alle barren verkrijgbaar.

Medische hulp:

Gaat het met jou of één van je vrienden niet zo goed, ga dan naar de EHBO. Hier zijn deskundige hulpverleners die je kunnen helpen. Wees niet bang om ze te vertellen over het gebruik van alcohol en drugs: hoe beter jij aangeeft wat er aan de hand is, hoe beter ze je kunnen helpen. Voel je vrij, want ook hier geldt het medisch beroepsgeheim en we doen geen aangifte bij de politie.

Na het feesten?

Gedwongen en onveilige seks komt vaker voor als men onder invloed van alcohol en/of drugs is. Respecteer elkaar en kijk voor meer informatie over veilig vrijen op www.sense.info/soas. Daarnaast kan alcohol en/of drugsgebruik leiden tot verminderde concentratie en een lagere reactiesnelheid waardoor je een gevaar voor jezelf en andere weggebruikers bent. Stop daarom tijdig en pas je vervoermiddel erop aan. Drink voordat je gaat slapen water of isotone drankjes om je vochtbalans weer op peil te brengen.

Pendelbus:

Rijdt er een pendelbus van en naar Fluff Disco Festival?

Nee, tijdens Fluff Disco Festival rijdt er helaas geen pendelbus.

Busreis vanuit andere steden:

Rijden er ook bussen vanuit andere steden naar Fluff Disco Festival?

Nee, tijdens Fluff Disco Festival rijden er geen bussen vanuit andere steden.

OV:

Hoe kom ik met het OV bij Fluff Disco Festival?

Wanneer je naar Fluff Disco Festival wil reizen met het OV raden we je aan om via Utrecht Centraal te reizen. Utrecht Centraal is vanuit het hele land goed te bereiken. Vanaf Utrecht Centraal is het ook mogelijk om de stadsbus te pakken richting SOIA. Gebruik voor het plannen van je route 9292OV.

Tot hoe laat kan ik nog thuiskomen met het OV?

Hoe laat je precies moet vertrekken om nog thuis te komen is afhankelijk van de locatie waar je woont. Vanaf bushalte Majellapark vertrekt er tot ongeveer 01.00 uur nog een bus naar Utrecht Centraal. Om er achter te komen hoe je vanaf daar het makkelijkste thuis komt raden we je aan om 9292OV te raadplegen.

Parkeren:

Waar kan ik bij “Fluff Disco Festival” parkeren?

Kom je met de auto, voer dan Vleutensevaart 50, Utrecht in als navigatie adres. Volg vanaf de eerste borden de aanwijzingen parkeren en volg de instructies van de verkeersregelaars op.

Wat kost een ticket voor de parkeerplaats en waar kan ik deze kopen?

Een ticket om te parkeren kan bij de parkeerplaats gekocht worden d.m.v. een kaartje te trekken. De kosten hiervoor zijn €2,50 per uur. LET OP: Er kan alleen per pin betaald worden!

Fiets/scooter/brommer:

Ik wil op de fiets, scooter of brommer naar Fluff Disco Festival komen, kan dat?

Ja, naar Fluff Disco Festival kan je met de fiets, scooter of brommer komen, dit raden wij zelfs aan!

Waar bevindt zich de fietsenstaling?

Kom je met de fiets, scooter of brommer, navigeer dan naar Cervanteslaan 40. Volg vanaf de eerste gele borden die je tegen komt de aanwijzingen “fiets” en volg de instructies van de verkeersregelaars op.

Is de fietsenstalling gratis?

Ja, voor de fietsenstalling hoef je niet te betalen, we hebben graag dat je op de fiets komt!

Lopen:

Ik wil lopend naar Fluff Disco Festival komen, kan dat?

Ja, dit kan en raden wij zelfs aan! Wanneer je lopend komt, hou dan de Cervanteslaan 40 aan en volg vanaf de eerste gele borden die je tegen komt de aanwijzingen “voetganger” en volg de instructies van de verkeersregelaars op. 

Hoe kan ik mij aanmelden voor de nieuwsbrief van Fluff Disco Festival?

Meld je HIER aan voor de officiële Fluff Disco Festival nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle informatie en de laatste programma updates.

Welke sociale mediakanalen gebruikt Fluff Disco Festival?

Volg Fluff Disco Festival via Instagram, Facebook of Twitter, of hou deze website in de gaten. Deel je foto's met #SOIAFluffDisco, dan zien wij ze ook voorbijkomen. Vinden we leuk!

Zijn er apps beschikbaar over Fluff Disco Festival?

Ja, tijdens Fluff Disco Festival is de WOOV app actief. Hierop vind je alle info zoals de festivalplattegrond, het blokkenschema en informatie over eten en drinken. Download de WOOV app in de Apple App Store en Google Play Store.

Kan ik ambassadeur worden van Fluff Disco Festival?

Ja dat kan, wil je graag ambassadeur worden van Fluff Disco Festival, stuur dan een mailtje naar marketing@elevation-events.com. Dan leggen we je uit hoe het werkt.

Ik heb een klacht over Fluff Disco Festival, waar kan ik deze kwijt?

Als je een klacht hebt, vinden wij dat natuurlijk erg vervelend! Kan de klacht niet wachten, stuur ons dan een privé bericht via facebook. Heb je achteraf een klacht, of wil je je klacht later melden, dan kan je een mailtje sturen naar info@elevation-events.com.

Ik heb een klacht over de beveiliging, medische hulpverlener, verkeersregelaar of andere werknemen van Fluff Disco Festival, waar kan ik deze kwijt?

Als je een klacht hebt, vinden wij dat natuurlijk erg vervelend! Kan de klacht niet wachten, stuur ons dan een privé bericht via facebook. Heb je achteraf een klacht, of wil je je klacht later melden, dan kan je het beste een mailtje sturen naar info@elevation-events.com. Probeer duidelijk aan te geven om welke persoon het ging, door bijvoorbeeld uiterlijke kenmerken te onthouden, het tijdstip en de locatie.

Hoe is de privacy voor de bezoekers van Fluff Disco Festival en op de website van Fluff Disco Festival gewaarborgd?

Dit vind je terug in onze privacy statement. Klik HIER voor de privacy statement.

Niet gevonden wat je zocht?

Contactformulier